Træd ind i historiens vingesus

Vores musikalske rejse siden 1850

Træd ind i vores rige historie, hvor tonerne fra fortiden stadig bærer vidnesbyrd om vores musikalske arv. Et af de ældste professionelle mandskor i landet blev grundlagt i 1850 af 14 dygtige håndværkere, som stiftede Håndværker Sangforeningen. Gennem årene har koret fortsat sin aktive tilstedeværelse og tiltrukket medlemmer fra forskellige erhverv, der alle deler en passion for musik.

I 1853 tog bestyrelsen den skelsættende beslutning om at opføre Håndværker og Sangforeningens bygning på Allégade i Horsens. Bygningen blev et symbol på vores kor og dets voksende medlemstal. Da antallet af medlemmer fortsatte med at stige, blev den oprindelige bygning dog for lille. I 1885 rev vi den ned og opførte en ny og større bygning, som står stolt den dag i dag.

Vores mangeårige dirigent, Peder Nielsen, var ikke kun med til at forme koret, men også en drivkraft bag oprettelsen af byens nuværende Tekniske Skole. Den tidligere Håndværker og Sangforeningens Tegneskole, som skolen dengang blev kaldt, er en del af vores korets arv.

Bag Håndværkerforeningen lå en smuk have med sø, frodige buske og majestætiske træer. Her blev der afholdt koncerter på vores musiktribune, og haven var et samlingspunkt for servering og socialt samvær. I dag er haven blevet til en parkeringsplads, men minderne om de musikalske toner og samværet lever videre i vores hjerter.

I dag finder du os i stueetagen, hvor vores fine øvelokale danner rammen om vores musikalske udfoldelse. Vi holder fast i vores stolte traditioner og fortsætter med at skabe smukke harmonier, der berører sjælen.

Vores historie er ikke bare en samling af årstal og begivenheder - det er en fortælling om dedikation, lidenskab og kærlighed til musikken. Vær med os på denne rejse gennem tiden og oplev det ærefrygtindgydende vingesus af historie og harmoni, som vores kor bærer med sig.

Mandskoret-horsens-1860

Horsens Mandskor 1860

Mandskoret-horsens-allegade

Horsens Mandskor - Allégade 16

Mandskoret-horsens-haven

Den smukke have på Allégade 16

Mandskor

Horsens Mandskor

HIS2023

Allégade 16 2023

HIS-øvelokale

Velkommen indenfor i vores øvelokale

horsens folkeblad
Hedensted-avis
tvsyd
dansksangerforbund
MandskoretHorsens

Musikalsk arv siden 1850

Oplev historiens vingesus med vores traditionsrige mandskor!

Denne hjemmeside anvender cookies. For at benytte siden venligst acceptere dette.